Webinar – Werken aan een inclusieve beweging

Enkele weken geleden ging ik in gesprek met Mohamed Barrie over inclusiviteit in de dierenrechtenbeweging.

Het webinar staat nu online! ?

Dank aan Bite Back voor de organisatie (Y)

Werken aan een inclusieve beweging
“Wat zijn de huidige knelpunten binnen de beweging? Is de dierenrechtenbeweging een afspiegeling van de maatschappij of gaat het er net beter of slechter aan toe? Wat is er nodig om tot verandering te komen? Hoe zorgen we dat iedereen zich welkom voelt in de dierenrechtenbeweging? Hoe kan deze beweging andere bewegingen versterken zonder haar einddoel uit het oog te verliezen?”

VIDEO: – met ondertitels –

Screenshot uit de video:

[ID  Screenshot van webinar met foto's van Geertrui, Melissa en Mohamed, met tekst; ZONDAG 11 OKTOBER 2020 VAN 13:00 tot 14:30 UTC Werken aan een inclusieve beweging webinar']
[ID  Screenshot van webinar met foto’s van Geertrui, Melissa en Mohamed, met tekst; ZONDAG 11 OKTOBER 2020 VAN 13:00 tot 14:30 UTC Werken aan een inclusieve beweging webinar’]

Mohamed Barrie is maatschappelijk werker en coördineert de meisjes- en vrouwendivisie van voetbalclub City Pirates. Hij was medeoprichter van de studentenvereniging AYO (African Youth Organization) en is één van de drijvende krachten achter projecten als Black History Month Belgium, Kroeshaar Festival 2020 en Shoot for dreams.
Hij wordt gedreven door zijn passie voor sociale rechtvaardigheid en heeft als doel de veerkracht van mensen met sociale achterstanden te versterken, te verdedigen, te motiveren, te ontwikkelen en aan te moedigen door middel van zijn projecten, schrijven en spreken in het openbaar. Daarnaast wijdt hij zich aan het uitdagen van stereotypen en probeert hij gemeenschappen en individuen te ondersteunen in hun groei.
In de afgelopen vijf jaar maakte hij de transitie van vleeseter naar vegetariër naar veganist. Met zijn instagrampagina Bruhuvegan laat hij de veelzijdigheid van veganisme zien. Hij gaat op zoek naar, en toont, de verschillende manieren om een vegan levensstijl te leiden.
https://www.instagram.com/bruhuvegan/

Geertrui Cazaux komt al 25 jaar op voor de rechten van dieren. Ze is doctor in de criminologie (2002, anthropocentrism and speciesism in contemporary criminology) en heeft daarna gewerkt als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg en beleidsadviseur landbouw. Door chronische ziekte is ze nu fulltime thuis, waar ze talloze geadopteerde dieren verzorgt.
In 2001 bracht ze het boek ‘Mensen & Andere Dieren’ uit. Ze is ook redacteur van het boek ‘Een Ander Soort Zuster’ (2020) waarin 34 vrouwelijke dierenrechtenactivisten aan het woord komen. Ze schrijft over dierenrechten en veganisme op Graswortels en The Bruges Vegan, en over de connecties tussen validisme en speciesisme en (dis)ability en animality op Crip HumAnimal.

Geef een reactie